Obra Sardanista Violetes Del Bosc

L'any 1970, quan s'esqueia el 25è aniversari de la fundació de la colla sardanista Violetes del Bosc, un grup de membres de l'entitat va crear l'Obra Sardanista Violetes del Bosc, dedicada a la divulgació i la promoció de la sardana. Des d'aquell any, la nova associació organitza les ballades de cada dissabte a l'avinguda de la Catedral, i ja se n'han fetes més de 1.500.

Juntament amb aquestes ballades, va organitzar una sèrie de concerts periòdics dedicats als socis. Es van fer a la sala d'actes del Casal del Metge i s'hi pogueren escoltar obres que, per la seva singularitat, no solien ser programades. A més, ha col·laborat en l'edició de col·leccions discogràfiques, en l'organització de cursets de sardanes i també va participar en el Congrés de Cultura Catalana.

Així mateix, ha programat concerts en commemoració d'alguns aniversaris destacats de la colla Sardanista Violetes del Bosc, al Palau de la Música Catalana. El de l'any 2005 es va fer al Gran Teatre del Liceu, i serví per a inaugurar el certamen musical Violetes del Bosc – Memorial Fèlix Martínez i Comín, que es va fer durant quatre anys. Les obres guanyadores d'aquest concurs s'estrenaren amb concerts a Barcelona, Sabadell, Lleida i Girona.

L'any 1995, amb motiu del 25è aniversari, l'Obra Sardanista Violetes del Bosc va començar a organitzar l'aplec de sardanes que es fa cada segon dissabte de juny a l'avinguda de la Catedral.