Bestialots Espurnats de la Sagrada Família

La colla de diables dels Bestialots Espurnats de la Sagrada Família va néixer el mes de novembre de l'any 2008, gràcies a un grup de gent vinculada a unes altres entitats culturals del districte. Va ser durant les festes del barri que la colla va rebre el bateig de foc, apadrinada pels diables de les Fures de Can Baró i pel drac Farfolla de la Sagrada Família.

La vestimenta dels diables és negre, amb flames de color taronja i vermell a la cintura, als punys i als camals, si bé a partir d'aquesta base cada integrant de la colla s'ha personalitzat el seu vestit.

L'any 2011 els Bestialots Espurnats de la Sagrada Família van incorporar la figura de Llucifer, un personatge que s'identifica per la capa i la màscara, que el 2012 van dotar també d'un ceptrot. Més tard, el 2014, van afegir-hi la figura de la Diablessa i van crear un grup de percussió.

Una de les finalitats de la colla és la promoció i difusió de la cultura tradicional del foc. Per això, des del principi s'ha dedicat a organitzar i oferir tallers infantils i espectacles i a organitzar les activitats de foc de la festa major i de la Festa de Tardor. Des de l'any 2009 participa en la revetlla de Sant Joan, que va ajudar a recuperar, i l'any 2010 va prendre part per primera vegada en el correfoc de la Mercè.