Colla de Diables de Les Corts

El 20 de maig de 1994 es va constituir formalment la colla de Diables de Les Corts, creada amb l'objectiu de gaudir de la festa del foc i alhora de fer-ne difusió al districte on va néixer.

L'any 2009 es va estrenar el Guardià de Les Corts, la bèstia de foc del barri que la colla comparteix amb els Bocs de Can Rosés, el grup de percussió de la Republi-k de l'Avern i els Diables i Timbalers d'Ítaca. La figura és una rèplica del drac d'Antoni Gaudí situat a l’entrada dels pavellons Güell de l'avinguda de Pedralbes de Barcelona, una gran escultura que simbolitza el drac mitològic que va descriure el poeta Jacint Verdaguer. Abans, la colla havia tingut una altra figura festiva, la Cuca, ja desapareguda. El Guardià de Les Corts és el primer drac construït íntegrament de metall forjat, tret del cap, fet de fibra sintètica, i disposa de dos engranatges que li donen mobilitat.

Les actuacions i exhibicions de la colla de Diables de Les Corts es poden veure sobretot al districte, on participa activament en el calendari festiu: cavalcada de Reis, carnestoltes, i festa major, entre més. Però també en actes propis que organitza al barri per complementar les festivitats de cultura tradicional i popular, com el Dimecres de Cendra. A més, forma part del correfoc de la Mercè i participa en el Foc i Rock, el festival de música, foc i tabals de la revetlla de Sant Pere a Les Corts.

La Colla de Diables de Les Corts és ben integrada en el teixit associatiu del barri, a través de la Plataforma Infantil i Juvenil de Les Corts i del Casal de Joves.