Drac Estarrufadet del Poblenou

Estarrufadet

Fitxa tècnica

Descripció

Estarrufadet

Construït el 1997 per
Manel Ollé, Xavier Virgós i Xavier Álvarez

 • Alçada

  1.80
  m.
 • Llargada

  2.20
  m.
 • Amplada

  1.20
  m.
 • Pes

  22.00
  kg.

L’Estarrufadet és una bèstia de foc infantil portada pels membres més joves de la Colla del Drac del Poblenou. Representa un drac tradicional i fou construït partint del model de l’Estarrufat, el drac gros.

L’Estarrufadet va néixer el 1997 per iniciativa de la mateixa colla de diables, que volia una bèstia foguera que poguessin portar els més joves a les cercaviles i als correfocs. Es va construir amb la participació activa dels nens i nenes de la colla infantil, que, sota la direcció de tres constructors –Manel Ollé, Xavier Virgós i Xavier Álvarez– van fer el motlle amb fang, van pintar la figura i van contribuir molt en els acabats.

El drac petit, juntament amb les altres peces d’imatgeria festiva de la colla, té una funció important en el calendari festiu del barri: participa en els actes de cultura popular de més anomenada que es fan durant la festa major, al setembre, i surt cada any a les festes de Maig. També acudeix a les trobades de colles infantils i correfocs de més llocs de la ciutat on és convidat.

Quan no surt, l’Estarrufadet es pot visitar al Centre d’Imatgeria Festiva Can Saladrigas, on és exposat permanentment amb les altres figures del Poblenou.