Drac Monterols, Putxet i Tibidabo de Sarrià

drac

Fitxa tècnica

Descripció

Drac de Sarrià

Construït el 1989 per
Carles Cabús

 • Alçada

  1.70
  m.
 • Llargada

  3.00
  m.
 • Amplada

  1.50
  m.
 • Pes

  60.00
  kg.

El Drac de Sarrià és una figura feréstega de tres caps que forma part de la imatgeria festiva del barri. La peça és carregada interiorment per una persona i participa en correfocs i més espectacles pirotècnics traient foc pels caps i per la cua.

La iniciativa de construir la bèstia, la van tenir les entitats de Sarrià, que volien una figura foguera pròpia que s’identifiqués amb el barri. Per aconseguir-la participaren en el concurs Dit i fet de TV3, on obtingueren els diners que havien de menester i de seguida l’encarregaren a l’artista Carles Cabús. Tanmateix, la bèstia que fan sortir actualment n'és una rèplica més lleugera.

El Drac de Sarrià fou enllestit el 1989 i el batejaren el dia 23 d’abril d’aquell any, en una cerimònia en què actuaren de padrins el Drac de Gràcia, el Drac de l’escola Ordandai i els Diables del Tibidabo (avui Orgàsmika de Sarrià). Li posaren tres noms, un per a cada cap, que recorden els tres turons que configuren la geografia del districte: Monterols, Putxet i Tibidabo.

Des que va néixer, la bèstia participa en els espectacles pirotècnics del barri, sobretot per la festa major, i en actes i celebracions de la ciutat on és convidat. Per exemple, es deixa veure cada any al correfoc multitudinari de les festes de la Mercè, sempre portat per la colla del Drac de Sarrià.