Gegantó Joaquim Partagàs, El Rei de la Màgia

Rei de la màgia

Fitxa tècnica

Descripció

Joaquim Partagàs

Construït el 2002 pel
Taller el Drac Petit

  • Alçada

    2.40
    m.
  • Pes

    17.00
    kg.

En Joaquim Partagàs, més conegut com El Rei de la Màgia, és un gegantó vinculat a la colla del carrer de la Princesa. Representa perfectament aquest popular mag barceloní que era parent de la família gegantera Nogués-Rodés, actual propietària de la figura. Tal com indica el seu sobrenom, Joaquim Partagàs va ser el primer propietari de l’establiment ‘El rei de la màgia’, que es troba al carrer de la Princesa. La singularitat de la figura és un mecanisme que fa que, del barret de copa que duu a la mà, en surti un conillet blanc.

El gegantó és obra del Taller el Drac Petit de Terrassa, que l’enllestí el 2002. S’estrenà aquell mateix any per Santa Eulàlia, a la trobada de gegants de la Ciutat Vella. Des d’aleshores, és ben habitual que acompanyi la parella de gegants Emili i Maria Loreto a les eixides per la ciutat.

En Joaquim Partagàs participa cada any en la passejada dels Oriols, juntament amb l’Emili, i en la festa major del barri. També és ben habitual que surti a passejar i dansar en més trobades i cercaviles barcelonines, sempre portat per la colla Amics dels Gegants del carrer de la Princesa.