Home dels Nassos

Home dels Nassos

Fitxa tècnica

  • Alçada

    81.00
    m.
  • Amplada

    67.00
    m.

La llegenda de l’Home dels Nassos és present arreu del país, i en alguns indrets, com a Barcelona, han decidit de fer-ne un capgròs, que passeja durant aquell dia en una cercavila dedicada als més petits.

El capgròs barceloní de l’Home dels Nassos és una figura que representa un vell amb un nas molt gros vestit amb referències del pas del temps, en aquest cas amb figures que recorden les estacions de l’any. És propietat de l'Associació l'Arca de Noé i es vincula a una data molt concreta: l’últim dia de l’any.

L’Home dels Nassos és un personatge imaginari que serveix per a fer broma amb la mainada. Com que apareix dia 31 de desembre, es diu que té tants nassos com dies té l’any. Els infants esperen veure un ésser amb 365 nassos perquè no s'adonen que l'any ja només té un dia. Així, qualsevol persona podria ser-ho.

El capgròs de l’Home dels Nassos és una peça molt recent, feta per l’artesà Amadeu Ferrer i estrenada l’any 1997. Va ser presentat en un sopar del col·lectiu satíric l’Arca de Noè i va aparèixer en públic el 31 de desembre d'aquell any, a la festa que organitza anualment.

Des de llavors, surt cada 31 de desembre de bon matí des de la Casa dels Entremesos, on és exposat la resta de l’any. S'adreça en cercavila cap a algun punt de la ciutat remodelat o recuperat durant l’any, on ofereix una festival infantil, reparteix nassos de joguina i convida a una xocolatada. Després va cap a la plaça de Sant Jaume, on saluda les autoritats i lliura als representants de l’ajuntament la clau per a obrir l’any nou.