Geganta Núria Feliu

Geganta Núria Feliu

Fitxa tècnica

Descripció

Núria Feliu

Construïda el 2011 per
Toni Mujal

La geganta Núria Feliu és una figura ben femenina i empolainada, preparada per a anar a ballar o a passejar, que representa la coneguda cantant del barri de Sants. Porta una faldilla llarga morada, una americana cenyida del mateix color, un collaret i unes arracades vistoses que guarneixen uns cabells curts i rossos, pentinats de la mateixa manera que l’artista. A les mans hi té un ram de violetes, que són les flors que més li agraden, i la partitura de la «Cançó de Sants», la més popular del seu repertori.

La iniciativa de crear aquesta figura fou de Núria Feliu mateix, a qui sempre han entusiasmat els gegants, amb motiu d’una celebració doble: els seus setanta anys i els cinquanta de professió. Per això es va posar en contacte amb el mestre imatger Toni Mujal, que es va encarregar de construir la geganta a partir dels dibuixos que havia elaborat Cecília Vidal.

El setembre del 2011 la gran Núria Feliu es va presentar en una cerimònia oficiada pel capgròs mossèn Filomeno, rector de la parròquia de Sant Cristòfol Nen, i va tenir per padrins en Bartomeu i la Maria, Gegants Vells de Sants.

Un any més tard l’artista va cedir la geganta al districte de Sants-Monjuïc perquè s’exhibís de manera permanent al Centre Cívic del barri, on es pot visitar des d’aleshores. Tot amb tot, sempre que surt en actes i celebracions, tant a la ciutat com a fora, és la colla dels Gegants de Sants l’encarregada de portar-la i fer-la ballar.