Gegants del Poble Espanyol

Fitxa tècnica

Descripció

Marcel

Construït el 1988 pel
Taller de Can Boter

 • Alçada

  3.50
  m.
 • Pes

  40.00
  kg.

Descripció

Clara

Construïda el 1988 pel
Taller de Can Boter

 • Alçada

  3.20
  m.
 • Pes

  40.00
  kg.

En Marcel i la Clara, Gegants del Poble Espanyol de Montjuïc, són unes figures que representen els primers visitants d’aquest recinte, inaugurat l’any 1929 amb motiu de la Segona Exposició Internacional. Són ben plantats, elegants i porten un vestuari característic de la societat benestant de l’època.

La parella gegant es va construir el 1988 al taller imatger de Can Boter, a Tiana, per encàrrec de Poble Espanyol mateix, que volia unes figures pròpies que participessin en les festes que organitzava. El 2015 en Marcel i la Clara van ser restaurats per Jordi Grau al taller Drac Petit de Terrassa i també se’ls va canviar el vestuari. 

En Marcel i la Clara surten amb quatre gegantons, la Rosalia, en Feliu, la Paulina i l’Andreu, que representen les estacions de l’any. També els acompanya la gegantona de l’actriu catalana Mary Santpere, la Reina del Paral·lel. Tots plegats es deixen veure en actes i celebracions del recinte del Poble Espanyol i en cercaviles o trobades de fora quan hi són convidats.