Gegants nous del Poble-sec

Poble-sec

Fitxa tècnica

Descripció

Armand de Montjuïc

Construït el 2001 per
Jordi Grau

 • Alçada

  3.60
  m.
 • Pes

  58.00
  kg.

Descripció

Rosa del Paral·lel

Construïda el 2001 per
Jordi Grau

 • Alçada

  3.60
  m.
 • Pes

  58.00
  kg.

L’Armand de Montjuïc i la Rosa del Paral·lel, més coneguts com els Gegants nous del Poble-sec, són unes figures modernes que s'allunyen del model tradicional de la imatgeria festiva barcelonina. Ella representa una vedet del Paral·lel, vestida amb poca roba i amb unes plomes grosses i verdes a l’esquena; quan balla, entre el faldellí, deixa veure una cuixa. Ell representa un barceloní ric i elegant, client dels cabarets, que en una mà porta flors per a l’artista i en l’altra amaga un regal més valuós: un collaret de perles.

Els gegants nous són del 2001, i es van fer per jubilar les figures de les Tres Xemeneies. Són obra de l’escultor Jordi Grau, del Taller el Drac Petit de Terrassa, i s’estrenaren l’abril del mateix any en un acte al Mirador del Poble-sec.

L’Armand i la Rosa tenen ball propi, amb música composta per Carles Reig. Surten a ballar cada any, a la trobada que organitzen durant la festa major del barri, pels volts de Sant Jaume. També es deixen veure en cercaviles i trobades geganteres de més barris barcelonins, sempre acompanyats de la Colla de Geganters i Grallers del Poble-sec.

Barcelona Gegantera

Barcelona gegantera és molt més que un llibre: és un projecte multimèdia que posa al dia l’activitat de les colles geganteres de Barcelona. Aquest treball de recerca, exhaustiu i rigorosament documentat, presenta dades inèdites que reescriuen bona part de la història dels gegants de la nostra ciutat, des del 1424 fins avui.