Pastorets del Casal Font d'en Fargues

Des de l'any 2011, el grup de teatre el Casinet representa per Nadal Els pastorets del Casal, seguint l'obra de Josep M. Folch i Torres. Actua acompanyat de la Coral Font d'en Fargues. Tant el grup de teatre com la coral formen part del Casal Font d'en Fargues, que disposa d'unes instal·lacions on es fan les representacions dels Pastorets.

El Casinet té els orígens a la dècada dels seixanta, al petit teatre de l'escola Centre Montserrat Xavier, al barri d’Hostafrancs. Després de passar un temps al barri de Sants, el grup va restar inactiu i no va ser fins a final de la dècada dels vuitanta que van reprendre els assaigs i les representacions. Actualment l’entitat resideix al Casal Font d'en Fargues, al districte d’Horta-Guinardó, on comparteix l'equipament públic amb més grups del barri que actuen en àmbits de la cultura, l'esport, la joventut i el lleure, la participació ciutadana, la religió, l'ensenyament i la gent gran.

El centre, propietat de l'ajuntament, és gestionat per l'Associació Casal Font d'en Fargues, creada expressament per mantenir-ne les activitats de formació, lúdiques i artístiques. L’edifici, remodelat, va ser construït el 1928 per l’arquitecte noucentista Adolf Florensa, amb caràcter de cooperativa recreativa i cultural.