Pastorets del Centre Moral i Cultural del Poblenou

Des que l'any 1910 es va fundar el Centre Moral i Cultural del Poblenou, la secció de teatre de l'entitat representa cada any per Nadal L'estel de Natzaret, el drama líric escrit per Ramon Pàmies amb música de mossèn Miquel Ferrer que narra el naixement de Jesús. L'obra es va estrenar l'any 1903 al Centre Catòlic de Gràcia. Per a l'escenificació d'aquests pastorets al teatre del centre, el grup hi fa participar prop de cent persones entre actors i actrius, ballarins, cantants, equip tècnic i equip de direcció.

La secció de teatre del Centre Moral i Cultural del Poblenou és, des de bell antuvi, una de les més actives i amb més participatives de l'entitat. Temps enrere, s'hi van arribar a programar representacions teatrals cada setmana. A més dels muntatges propis, d'obres de gèneres i èpoques molt diferents, també programa lectures teatrals dramatitzades.

L'entitat va néixer amb el nom de Centre Social, hereu del Patronat Obrer, destruït l'any 1909 durant la Setmana Tràgica, i originàriament tenia la pretensió de procurar ensenyament religiós als fills de la classe obrera del barri del Poblenou. Per això es van crear escoles nocturnes gratuïtes i s'organitzaren activitats recreatives com ara teatre, un grup de caramelles, jocs infantils i també una cooperativa de consum. Amb el temps, l'entitat ha ampliat els camps de treball. Ara disposa d'una escola de música, un cor i un grup de lectura i programa tallers i activitats socials. L'any 2013 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.