Pessebre Vivent de la Torre del Suro

Al voltant de la Casa de Repòs de Sant Camil, coneguda per Torre del Suro, es representa des de l'any 1993 el Pessebre Vivent de la Torre del Suro. Se n'encarrega el Taller Escola Sant Camil i consisteix en un seguit d'escenificacions de quadres estàtics amb temàtiques costumistes i bíbliques relacionades amb el naixement de Jesús.

L'indret per on discorre l'itinerari d'aquestes escenes hi aporta una ambientació natural que li confereix una atmosfera especial. El turó, el bosc de pins i una petita cova són un esplèndid escenari per a aquestes recreacions. Els actors, tots amb alguna discapacitat intel·lectual, donen vida als quadres plàstics on representen patges, reis, dimonis, pastors i oficis ja desapareguts.

Hi participen més de cent persones, la majoria alumnes del taller escola, amb la col·laboració de professionals del centre. La visita a l'única representació anual del Pessebre Vivent de la Torre del Suro és també una oportunitat de contemplar aquest edifici modernista construït el 1910, habitualment d'accés restringit.