Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona

Amb la revifalla del món geganter i de l’associacionisme cultural, les diverses colles geganteres de la ciutat van veure la necessitat d’agrupar-se per tal d’aconseguir més recursos, millorar les relacions entre les entitats, potenciar les activitats geganteres i fer front comú davant de les administracions.

L’any 1982 ja va començar a caminar sota el nom de Col·lectiu de Colles de Geganters de Barcelona Ciutat, amb una dotzena de colles. L’any 1984 ja va organitzar amb l’Ajuntament el Matí Gegant i la Cavalcada de la Mercè, els dos actes geganters per excel·lència de la Festa Major de la ciutat. Finalment, el 25 de febrer de 1985 es va legalitzar amb el nom de Coordinadora de Geganters de Barcelona.

Els objectius de l’associació segons els primers estatuts són fomentar la cultura, participar en la Mercè i les festes dels barris, coordinar-se amb altres entitats per al bé del món geganter, aconseguir una assegurança col·lectiva, promoure el suport entre colles i la creació de la «colla segura», establir relacions amb els artesans d’imatgeria, oposar-se al «mercenarisme», potenciar la creació de colles, recercar gegants perduts i fomentar que tots els gegants tinguin colla.

Una altra de les feines de la Coordinadora és la gestió dels gegants de la Ciutat. Actualment compta amb 34 colles sòcies i l’any 2022 ha actualitzat el nom per esdevenir la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona.

Entrevista en procés de documentació.