Capgrossos de Sarrià

Capgròs Vicenç de Sarrià

Fitxa tècnica

Descripció

Capgrossos Vicenç, Jordi Recasens i Medinet

En Vicenç és el capgròs més destacat de la colla gegantera de Sarrià. És una peça recuperada d’un domicili particular que va ser cedida a la colla gegantera del barri. Té un origen desconegut, per bé que algú l’atribueix a l’artista sarrianenc Pere Queraltó. Una de les poques coses que se'n saben és que l’any 1935 havia participat en la rua de Carnestoltes amb capgrossos semblants. També se sap que és idèntic a unes altres figures centenàries que hi ha distribuïdes pel país, com ara un dels Capgrossos de Capellades.

Ara fa uns quants anys que es va presentar el capgròs que representa en Jordi Recasens, membre històric del grup de teatre la Bambolina, que pertany a l’associació cultural el Centre de Sarrià de la parròquia de Sant Vicenç. La figura es va fer com a homenatge en el cinquantè aniversari d’en Jordi i va ser construïda pel grup de teatre mateix. A causa del pes, el capgròs no surt gaire.

Finalment, per Sant Medir de l’any 2019 s’ha presentat en Medinet, un capgròs creat a iniciativa de la Colla Nova de Sant Medir de Sarrià. El 4 de març la figura va ser batejada. En Medinet és obra del cardoní Toni Mujal.

Tots els Capgrossos de Sarrià són portats per la colla gegantera del barri i es poden veure exposats permanentment al costat dels gegants del barri a la seu del Districte de Sarrià – Sant Gervasi.

Material multimèdia relacionat