Centre d'Interpretació dels Tres Tombs de Sant Andreu - Can Fontanet

Construït l’any 1917, Can Fontanet és un antic estable per a cavalls del recinte fabril de la Fabra i Coats. Des del 2014 aquest edifici amb vestigis modernistes acull el Centre d'Interpretació dels Tres Tombs, un espai destinat a conèixer els orígens i consolidació d’aquesta festa on els animals de tir en són els protagonistes. Per això Can Fontanet, gràcies al seu passat, és un espai idoni per a mostrar tots els elements de la festa: les mules i els cavalls, els diferents carruatges, els guarniments...

L’espai és una nau diàfana dividida en tres nivells: a la planta baixa hi ha un estable per a quatre cavalls, un espai per a l’exposició dels carruatges dels Tres Tombs i un forn de ferrer amb les eines necessàries per ferrar els cavalls. L’entreplanta es compon d’un espai de servei amb una petita recepció, lavabos adaptats i un espai d’arxiu. Finalment a l’altell hi ha un apartat expositiu amb vitrines dels teixits i brodats que vesteixen els cavalls i carruatges i un espai amb cadires mòbils per a projectar audiovisuals, fer presentacions, etc.

Visites individuals i per a grups guiades. Visites concertades per escoles i Instituts amb activitats programades en funció del nivell Infantil, Primària i Secundaria.

Obertura: 2014

Sala d'actes: Espai polivalent amb un aforament màxim de 30 persones.

Altres tipus de sales: Estable, espai expositiu, un forn de ferrer.

Espai exterior: No

Superfície: Espai polivalent 58m2, Recepció 30m2, Espai expositiu 130m2 Box 42m2, Pati Interior 30m2

Serveis que ofereix: Visites individuals i  concertades per a grups, espai de formació

Tallers: Relacionats amb el mon del cavall

Accessibilitat: