Fundació Procat

La fundació Procat neix sota el paraigua del centre cultural Els Propis, entitat creada l’any 1925 com a ‘Asociación de propietarios y contribuyentes de las afueras de Sant Andreu del Palomar’. Això fa que sigui l’entitat més antiga de Nou Barris amb activitat continuada. Originalment el seu paper era fer d’interlocutor entre els veïns propietaris i l’Administració. En certa manera, va ser l’antecedent de les actuals associacions de veïns i va ser l’arribada d’aquestes que va fer que l’entitat es replantegés la seva activitat.

Amb el pas dels anys va esdevenir un centre d’acollida per a totes aquelles entitats culturals catalanes del barri que necessitaven un espai per dur a terme les seves activitats. Per garantir la continuïtat de tota aquesta feina feta, l’any 1996 es va constituir la Fundació Procat. A partir d’aquest moment, la fundació ha treballat per desenvolupar diverses activitats en pro de la cultura catalana a Nou Barris.

Actualment la Fundació Procat allotja a la seva seu a diverses entitats del districte: el Centre Cultural Els Propis, l’Agrupació Sardanista de l’Ideal d’en Clavé de les Roquetes, la Banda Simfònica de Nou Barris, la Societat Coral l’Ideal d’en Clavé, la Colla Gegantera de Nou Barris i Veu Pròpia.  A més, com que al districte hi ha una falta d’espais per a entitats molt gran, també cedeix la seva seu a qualsevol associació del districte que ho demani.

Actualment, l’activitat de la fundació es concentra en la difusió de tots els vessants de la cultura catalana. Per això acull a diverses entitats de cultura popular i participa activament en les seves activitats. També organitza anualment l’Aplecat, la mostra de cultura popular catalana de Nou Barris; els actes de la Diada Nacional de Catalunya al Districte i concerts de música catalana a l’estiu i per les festes nadalenques.

Obertura: 1956

Nombre d'aules: 2

Sala d'actes: 

Altres tipus de sales: Tres espais per a entitats

Espai exterior: No

Superfície: 606 m2

Serveis que ofereix: Cessió de la sala d’actes i d’espais per a entitats

Tallers: No

Accessibilitat: No