La Casa de la Sardana

La Casa de la Sardana és un equipament que serveix per unificar les seus de totes les entitats sardanistes de caràcter nacional, territorial i municipal que hi ha a Barcelona. És un lloc dedicat a la sardana en tots els seus vessants. D’aquesta manera s’optimitzen recursos, es potencien les dinàmiques de cada entitat, es fomenta el treball en comú, el debat i la unitat de criteris.

L’equipament, situat al número 15 del carrer Pou de la Figuera, és la seu tradicional de l’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona. L’any 2016 el local es va reformar i es va crear una sala polivalent en format d’auditori i una zona d’oficines. També es va optimitzar l’espai actual amb una nova distribució, més funcional, adaptada a les necessitats previstes.

Les entitats que acull són: la Confederació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, l’Obra del Ballet Popular, la Fundació Universal de la Sardana, la Unió d’Aplecs de Catalunya i l’Associació de Cobles de Catalunya. També és la seu d’entitats de caràcter territorial com ara la Federació Sardanista de les Comarques Barcelonines, la Comissió d’Aplecs de les Comarques Barcelonines i les Colles Sardanistes de Comarques Barcelonines. El local també serveix de seu de les entitats sardanistes municipals: l’Agrupació Cultual Folklòrica Barcelona, el Foment de la Sardana de Barcelona, la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona, les Colles Sardanistes de Barcelona Ciutat i l’Obra Sardanista Violetes del Bosc.

Obertura: 2017

Nombre d’aules: 2

Sala d'actes: Sí, amb capacitat per 90 persones

Altres tipus de sales: Sala polivalent en format d’auditori (equipada amb equip de so, projector, pantalla, TV,  bluray), 2 sales de reunions, 1 espai d'oficines per a 10 entitats

Espai exterior: No

Superfície: 236,90 m2

Serveis que ofereix: Cessió i lloguer d'espais; cursos, formació i tallers; conferències; exposicions, presentacions de llibres, assajos. Wifi a tot l'equipament.

Tallers: Curset d'ensenyament de sardanes; curs de repartiment de sardanes revesses; curs de comptar i repartir sardanes; formació per a entitats.

Accessibilitat:

Altres:  Biblioteca i arxiu musical especialitzat consultable de sardanes i de dansa tradicional

Més detalls del centre

MÉS DETALLS DEL CENTRE

Adreça: Carrer del Pou de la Figuera, 15

Districte: Ciutat Vella

Població: Barcelona

CP: 08003

Telèfon: 933 197 637

E-mail: casadelasardana@gmail.com

Web: portalsardanista.cat