La Torre de la Sagrera

Nascuda l'any 2017 com a Casal de Barri i Casa de la Festa, la Torre de la Sagrera és un projecte que vol contribuir al desenvolupament comunitari i a l'enriquiment social i cultural del barri de la Sagrera. L'edifici vol donar resposta i facilitar l'execució de les iniciatives i propostes del veïnat, associacions, col·lectius i equipaments.

La Torre però, ha rebut diversos noms al llarg dels anys (Torre de la Marquesa, Ruscà, del Genovès i el Xalet) i, tot i que se'n desconeix la data exacta de construcció, se sap que ja l'any 1897 es treballava sobre la seva edificació. D'ençà de la seva creació, la casa ha servit com a residència privada, escola pública, refugi antiaeri i edifici administratiu, entre d'altres.

L'edifici està gestionat per la Federació Torre de la Sagrera, una entitat de segon nivell que pretén gestionar la casa de manera comunitària. Està formada per l'Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrera, el Drac, Diables i Gegants de la Sagrera, l'Associació Cultural Gastronòmica Esquenes Platejades, l'Associació Cultural Recreativa Juguem, l'Agrupament Escolta i Guia Pau Casals, l'Associació Juvenil la Sagrera Alternativa i l'Associació Social Andròmines.

La Torre de la Sagrera compta amb l'exposició permanent de la imatgeria del barri: el Drac Volador, el Sagresaure, la Sagresaureta, la geganta Sagrerina i els capgrossos Rata i Rocabruna. Totes aquestes figures són gestionades per la colla del Drac, Diables i Gegants de la Sagrera.

Obertura: 2017

Nombre d'aules: 3

Sala d'actes: Sí (110 persones)

Altres tipus de sales: 3 sales de tallers, 1 sala de reunions, 1 buc d'assaig i 1 espai relacional. També té 1 sala d'activitats infantils i 1 cuina. Totes equipades amb pissarres i wifi.

Espai exterior: Sí.

Serveis que ofereix: Cessió i lloguer d'espais i d'equipaments, casal d'estiu, activitats gastronòmiques... Cursos, formació i tallers. Banc de recursos.

Tallers: Cultura popular, aprenentatge comunitari, habilitats i coneixements, art i creació, gastronomia, salut i benestar i infància i família.

Accessibilitat: 

Altres: Refugi antiaeri de la Sagrera i terrassa. També són singulars els mosaics que hi ha per tota la casa i a la façana.

Més detalls del centre

DADES D'AQUESTA CASA

Adreça: carrer de Berenguer de Palou, 64-66

Districte: Sant Andreu

Població: Barcelona

CP: 08027

Telèfon: 931 538 381

E-mail: info@torrelasagrera.cat

Web: https://www.torrelasagrera.cat/