Local dels Castellers de Barcelona

Els castells humans constitueixen una de les expressions més -originals i genuïnes de la cultura popular catalana, que generen admiració i passió no sols entre els catalans, sinó també entre qui ens visita. Avui en dia, aquesta tradició catalana bicentenària, que l’any 2010 va ser reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, continua sent un dels principals signes d'identitat del país.

Les colles castelleres tenen, inevitablement, un caràcter nòmada, però necessiten un espai on reunir-se i guardar el material. Des de l’any 2006 els Castellers de Barcelona tenen la seu en un local del barri del Clot, en el qual mostren els castells i realitzen també assajos gratuïts i de timbal, practiques en el rocòdrom... El local forma part d'un conjunt d'equipaments, que inclou el Centre de Assistència Primària El Clot, el Casal de Gent Gran Joan Cassanella, la TV Clot i pisos tutelats per gent gran.

La seu dels Castellers de Barcelona té una pista coberta, un pati exterior, vestuaris, magatzem, despatxos, sala de actes i una zona de bar oberta a associats i visitants. A més dels assajos habituals de castells, en el local també és realitzen actes i reunions diverses i activitats esportives (partits de futbol, de voleibol o de bàsquet), conferències, escalada i exposicions culturals.

 

Obertura: 2006

Nombre d’aules: 2

Sala d'actes: Sí (150 persones)

Altres tipus de sales: 1 sala per 10-12 persones

Bar: Sí

Espai exterior: Sí, totalment tancat

Superfície: 200 metres quadrats

Serveis que ofereix: Vestuaris, dutxes, megafonia i aparells audiovisuals

Tallers: Es realitzen regularment tallers de castells i de gralla i timbal

Accessibilitat:

Més detalls del centre

DADES D'AQUESTA CASA

Adreça: Bilbao, 212

Districte: Sant Martí

Població: Barcelona

CP: 08018

Telèfon: 934 982 729

E-mail: colla@castellersdebarcelona.cat

Web: http://www.castellersdebarcelona.cat