Orfeó Martinenc

Un munt de generacions del barri del Clot, i també d’altres barris, han fet activitats de cultura popular a l’Orfeó Martinenc. I és que aquesta entitat és més que centenària: va néixer el 1910. Aquell any un grup de mestres i afeccionats al cant coral van fundar l’Escola Coral Martinenca per a l’ensenyament musical. L’entitat va anar arrelant al Clot i s’hi van anar incorporant altres activitats com ara representacions teatrals, lectura i escriptura, dansa catalana, cultura i esport, música, excursionisme... Poc temps més tard aquesta entitat va ser batejada amb el nom d’Orfeó Martinenc. Avui compta amb una nova seu -estrenada l’any 2008, situada al mateix lloc que l’anterior (l’antic edifici es va enderrocar a causa del seu mal estat)- i continua tenint el mateix objectiu que tenia als inicis: la promoció, el foment i la difusió de la cultura i de l’associacionisme. Les activitats de cultura popular i tradicional en són una part essencial.

 

Obertura: 1910

Nombre d’aules: 4 aules (1 sala insonoritzada, 2 aules de música divisibles amb piano, 1 aula de dansa divisible). Totes són espais polivalents i tècnicament equipats per a diferents tipus d’activitats.

Sala d’actes: Sala convertible en teatre o auditori segons l’activitat (aforament per a 290 persones, un escenari de 24 metres quadrats i un sistema de grades retràctils que permeten fer una gran sala)

Altres tipus de sales: Sala de juntes, foyer (sala exposicions, premsa, etc), camerinos, tallers i magatzems.

Bar: Bar-restaurant

Superfície: 1.700 metres quadrats

Serveis que ofereix: L’Orfeó Martinenc té deu seccions: secció Orfeó Martinenc (coral, cor jove, cor infantil i escola de música), secció de cultura (gegants i grallers, bèstia, diables i tabalers), secció Esbart Montserratí Martinenc, secció La Cruz del Sur (danses folklòriques argentines), secció Clotetatre (teatre adult i jove i sarsuela), secció Cercle Filatèlic Sant Martí, secció Benèfica i Social, secció Passa-t’ho bé (gent gran), secció Penya Blaugrana i secció Plaques de cava. També ofereix activitats com arts decoratives, “swing” i “hiphop”, i es fan representacions periòdiques d’Operíssimo (òpera per a tots els públics). Servei de bar i cessió i lloguer d’espais.

Tallers: Secció de teatre i secció de cultura

Accessibilitat: Sí

Altres: Biblioteca i arxiu

Més detalls del centre

DADES D'AQUESTA CASA

Adreça: Avinguda Meridiana, 97

Districte: Sant Martí

Població: Barcelona

CP: 08026

Telèfon: 932 453 990

E-mail: info@orfeomartinenc.cat

Web: http://www.orfeomartinenc.cat