Festa Major de La Teixonera, Mas Falcó i Penitents

Dates de celebració

Dates de celebració

Segona quinzena de maig al barri de la Teixonera, districte d’Horta-Guinardó

La Teixonera es va formar entre el 1915 i el 1930 per iniciativa de Joaquim Taxonera, el propietari de les terres que acabà donant nom al barri. A la primeria, era format per cases d’una sola planta amb jardí, però a partir de la segona meitat del segle XX, com en molts altres indrets del districte, van començar a proliferar-hi els blocs de pisos. A la festa major, s’hi uneixen els barris veïns de Penitents i de Mas Falçó, pertanyents al districte de Gràcia.

Tot i ser la festa major de tres barris, la majoria de les activitats es fan en territori de la Teixonera. N’hi ha de tota mena destinades a satisfer els gustos i les necessitats de tots els públics: concerts per als més joves, jocs infantils i activitats per a la gent gran. També hi tenen un pes important els àpats populars, els balls amb orquestra i els esdeveniments esportius. En el cas de la cultura popular, la majoria d’actes es concentren el diumenge de festa major.

Sobre la festivitat

Actes a destacar

Matí geganter. Els gegants del districte d’Horta-Guinardó, en Perot i la Bugadera, són els amfitrions de la trobada gegantera. Tot comença amb una plantada, després es fa una cercavila pels carrers del barri i finalment hi ha el ball a la plaça de la Vall d’Hebron. 

Havaneres. Al capvespre es fa una cantada d’havaneres acompanyada de rom cremat per a tothom a la plaça de la Vall d’Hebron.

Correfoc. Les activitats de cultura popular de la festa major es clouen amb un correfoc, que transita pel barri i acaba a la plaça de la Vall d’Hebron.

Informació complementària