Festa major de Vilapicina i Torre Llobeta

Dates de celebració

Dates de celebració

La segona setmana d’octubre

El barri de Vilapicina és el més meridional de Nou Barris i es va construir molt abans que la majoria dels altres del districte. Es bastí al voltant de l’església de Santa Eulàlia, als edificis de Ca n’Artés –un antic hostal dels segles XV i XVI– i Can Basté –una masia del segle XVIII que avui és la seu d'un centre cívic. Vilapicina es va ajuntar amb Torre Llobeta, un nucli d'habitatges socials que envolta aquesta casa senyorial del segle XV, construït després de la guerra de 1936-1939.

La Comissió de Festes, formada per l’Associació de Veïns de Torre Llobeta – Vilapicina, organitza la festa major a principi de tardor, amb tot un conjunt d’actes que dinamitzen el barri durant una setmana. Amb la col·laboració de comerciants i entitats, es dissenya un programa amb activitats per a tots els públics. S'hi destaquen els tallers i espectacles per a infants, una cantada d’havaneres, danses catalanes i de tot el món, grans àpats populars, conferències, torneigs esportius i concerts i balls de festa major.

Sobre la festivitat

Actes a destacar

Cantada d’havaneres. La plaça de la Torre Llobeta acull cada any la tradicional cantada d’havaneres, acompanyada de rom cremat per als assistents.

Informació complementària

Organitzadors