Festa major del Bon Pastor

Dates de celebració

Dates de celebració

Principi de maig al barri del Bon Pastor, districte de Sant Andreu

El barri del Bon Pastor és al costat del riu Besòs i fa frontera amb el municipi de Santa Coloma de Gramenet. Per la proximitat al riu, va ser durant segles terra de conreus. A partir del segle XIX, s'hi instal·laren moltes indústries, com ara la Maquinista Terrestre i Marítima. Això va fer que el barri s’anés urbanitzant en etapes molt diferenciades i, en realitat, sigui format per la unió d'unes quantes barriades.

Actualment el Bon Pastor fa festa major a principi de maig, durant una setmana. Les entitats del barri hi participen activament organitzant tota mena d’actes: torneigs esportius, àpats populars, activitats infantils i balls. La cultura popular hi és representada a través del foc: la colla de Diables i Bruixes del Bon Pastor s’encarrega d'organitzar el correfoc.

Sobre la festivitat

Actes a destacar

Cercavila inaugural. El divendres a la tarda els grallers i els capgrossos de la comissió de festes surten en cercavila pels carrers del barri per convidar tothom a participar en la festa major.

Correfoc. La Colla de Diables i Bruixes del Bon Pastor organitza el correfoc, on surt la bèstia del Mutanas, un híbrid entre peix i drac.

Havaneres. El diumenge al vespre es fa una cantada d’havaneres al poliesportiu municipal, acompanyada d’una sardinada popular.

Informació complementària