Fira de Sant Ponç

Dates de celebració

Dates de celebració

Al voltant de la festivitat de Sant Ponç, l'11 de maig

La ciutat de Barcelona celebra des de l'edat mitjana una fira dedicada a les herbes remeieres, que al segle XVI es va fer escaure amb el dia de Sant Ponç, l'11 de maig. Actualment, les parades d'herbolaris i artesans s'arrengleren al carrer de l'Hospital, al barri del Raval, emplaçament que es manté d'ençà del 1817, després d'haver passat per la plaça de Sant Miquel, el carrer de Sant Cugat del Rec i els voltants de l'església de l'Hospital de la Santa Creu.

La munió de visitants que cada any hi acudeix hi pot trobar mel, fruita confitada, melmelada, mató, formatge artesà, herbes medicinals i més productes relacionats amb l'alimentació i la salut. Si la fira es fa el mes de maig és perquè és el moment de floració i màxima esplendor de la majora d’herbes remeieres.

La festivitat del sant patró dels herbolaris i dels apicultors és celebrada amb més activitats organitzades per la Unió de Sant Ponç entorn d'aquesta fira. El dia 10 a la nit es decora la imatge del sant amb herbes i flors perquè presideixi la missa que hom li ofereix l'endemà, el dia en què el duen en processó i es beneeixen les herbes medicinals que hagin portat els assistents.

Informació complementària

Organitzadors

Unió de Sant Ponç

Altres webs

Fira de Sant Ponç. Festes.org