Personatges i elements festius

Caganer

El caganer és una de les figures més populars del nostre pesebre i la iconografia tradicional el presenta cofat amb barretina, ajupit amb les natges en l’aire i fumant.

Canó de la Barceloneta

El canó és un giny d’artilleria festiva molt popular a la festa major de la Barceloneta, i és conduït per un veí disfressat de militar napoleònic.

Cant de la Sibil·la

Representat abans de la missa del Gall, a la Nit de Nadal, el Cant de la Sibil·la el protagonitza un nen o una dona vestits de sibil·la, una endevinadora del món pagà.

Carassa

La Carassa és una figura lligada a les celebracions nadalenques, representa un sarraí i té la boca ben badada, preparada per a treure confits.

Catifes de flors

Les catifes són obres d’art efímer que tradicionalment s’elaboren amb pètals de flors i solen representar motius lligats al Corpus o a la primavera.
Cornamusa

Cornamusa

La cornamusa o sac de gemecs és un instrument musical de la família dels aeròfons, constituït per un bot petit de cuir que serveix de dipòsit d’aire.
correfoc

Correfoc

El correfoc és un espectacle de carrer molt popular en què el públic interactua amb el foc i els diables.

Cucanya de la plaça Nova

La primera referència històrica d'aquest joc és del 1884, però l’exemplar que es conserva actualment a la Casa dels Entremesos és del 1903.