Sant Medir recorre la Bordeta diumenge

Els romeus i romeves de les colles de Sant Medir de tot Barcelona recorren aquest diumenge els carrers de la Bordeta llançant-hi caramels i llaminadures per a tothom des dels seus carruatges o camions. El pas de la cercavila de Sant Medir provocarà afectacions a la mobilitat dels carrers de la Bordeta i Sants aquest diumenge entre les 8.30 i les 14 h.

La tradició de Sant Medir va néixer als anys 30 del segle XIX, quan el forner gracienc Josep Vidal i Granés va fer els primers romiatges el dia 3 de març fins a l’ermita situada a Collserola, per agrair al sant que li hagués concedit allò que li havia demanat. Any rere any s’hi van anar sumant més colles, que al llarg del segle XX van arribar a ser-ne 47, no només a Gràcia sinó també a Sant Gervasi, Sarrià, Sants, la Salut, el Poble-sec… i com no, a la Bordeta, on l’església del barri també està dedicada a Sant Medir. La romeria és una festa en què les colles llancen caramels i llaminadures per a tothom i, antigament, de les cases i botigues sortien també galetes i begudes per als romeus i romeves. Actualment alguns comerços també guarneixen els aparadors amb motius de Sant Medir, perquè la Federació de Colles en convoca un concurs.

El 3 de març, les colles de Sant Medir fan el romiatge fins a l’ermita i, en tornant, desfilen pels carrers de Gràcia i de Sant Gervasi llançant caramels. Aquestes mateixes colles, amb els seus cavalls, carruatges o camions, repeteixen la cercavila el matí del diumenge següent pels carrers de la Bordeta, precedides de la secció de la Guàrdia Urbana a cavall i de la banda del Triangle de Sants. La Colla de la Parròquia de Sant Medir organitza aquesta cercavila, que aquest diumenge arrenca a les 10.45 h davant de l’església. Les persones amb mobilitat reduïda disposen d’un espai reservat davant del número 73 del carrer de la Constitució per veure passar la cercavila i recollir els caramels…

A les 12.30 h, les colles entraran a l’església de Sant Medir amb les seves banderes per celebrar-hi una missa, amb l’actuació de la Coral de Sant Medir i tot seguit fer-hi la imposició de les llaçades beneïdes que són testimoni de totes les festes de Sant Medir ja viscudes.

Recorregut i talls de trànsit a la Bordeta

La cercavila de les colles de Sant Medir recorre aquest diumenge els següents carrers dels barris de la Bordeta i Sants: Constitució, Gavà, Alpens, Guadiana, Sants, Gayarre, Gavà, Constitució, Toledo, Manzanares, Andalusia, Riera de Tena, Constitució, Viladecans, Corral i Mossèn Amadeu Oller, per acabar davant de l’església de Sant Medir. Les restriccions de trànsit també afectaran els carrers que envolten el recorregut de la cercavila, a mesura que hi passi.

El carrer dels Jocs Florals també estarà tallat tot el matí a l’altura dels carrers del Manzanares i de la Noguera Pallaresa per la celebració de la calçotada popular de la Comissió de Festes.