Sant Medir recorre la Bordeta diumenge

Els romeus i romeves de les colles de Sant Medir de tot Barcelona recorren aquest diumenge els carrers de la Bordeta llançant-hi caramels i llaminadures per a tothom des dels seus carruatges o camions. El pas de la cercavila de Sant Medir provocarà afectacions a la mobilitat dels carrers de la Bordeta i Sants aquest diumenge entre les 8.30 i les 14 h.

La tradició de Sant Medir va néixer als anys 30 del segle XIX, quan el forner gracienc Josep Vidal i Granés va fer els primers romiatges el dia 3 de març fins a l’ermita situada a Collserola, per agrair al sant que li hagués concedit allò que li havia demanat. Any rere any s’hi van anar sumant més colles, que al llarg del segle XX van arribar a ser-ne 47, no només a Gràcia sinó també a Sant Gervasi, Sarrià, Sants, la Salut, el Poble-sec… i com no, a la Bordeta, on l’església del barri també està dedicada a Sant Medir. La romeria és una festa en què les colles llancen caramels i llaminadures per a tothom i, antigament, de les cases i botigues sortien també galetes i begudes per als romeus i romeves.

Enguany, les colles de Sant Medir van celebrar la festa a Sarrià divendres 1 i van desfilar pels carrers de Gràcia i de Sant Gervasi llançant caramels la tarda de dissabte 2. L’endemà, diumenge 3 de març, dia de Sant Medir, van fer el romiatge fins a l’ermita a Collserola. Aquestes mateixes colles, amb els seus cavalls, carruatges o camions, repeteixen la cercavila el matí del diumenge 10 de març pels carrers de la Bordeta, precedides de la secció de la Guàrdia Urbana a cavall. La Colla de la Parròquia de Sant Medir, que enguany celebra el 75è aniversari, organitza aquesta cercavila, que diumenge 10 de març arrenca a les 10.45 h davant de l’església amb un repic de campanes. Les persones amb mobilitat reduïda disposen d’un espai reservat davant del número 73 del carrer de la Constitució per veure passar la cercavila i recollir els caramels…

A les 12.30 h, els Gegants de Sant Medir rebran les colles en entrar a l’església amb les seves banderes per celebrar-hi una missa, en què actua la Coral de Sant Medir. Tot seguit s’hi fa la imposició de les llaçades beneïdes que són testimoni de totes les festes de Sant Medir ja viscudes.

Mentrestant, a la plaça de Cal Muns, la Bordeta acull aquest any la diada castellera de Sant Medir. A partir de les 12 h, el Castellers de Sants, els de Sarrià, els de la Vila de Gràcia i els de Sant Cugat actuen plegats en aquesta diada que se celebra cada any en un dels seus barris.

Recorregut i talls de trànsit a la Bordeta

La cercavila de les colles de Sant Medir recorre aquest diumenge els següents carrers dels barris de la Bordeta i Sants: Constitució, Gavà, Alpens, Guadiana, Sants, Gayarre, Gavà, Constitució, Toledo, Manzanares, Andalusia, Riera de Tena, Sagunt, Constitució, Viladecans, Corral i Mossèn Amadeu Oller, per acabar davant de l’església de Sant Medir. Les restriccions de trànsit també afectaran els carrers que envolten el recorregut de la cercavila, a mesura que hi passi.

El carrer dels Jocs Florals també estarà tallat tot el matí a l’altura dels carrers del Manzanares i de la Noguera Pallaresa per la celebració de la calçotada popular de la Comissió de Festes.

Si fas fotografies a la rua de Sant Medir o relacionades amb la festa, pots presentar-les als concursos de fotografia i d’Instagram que organitza la Federació de Colles. Al concurs de fotografia pots guanyar 250 €, mentre que al d’Instagram podràs guanyar un premi o una experiència valorats en 200 € penjant-hi una imatge, una selfi o un vídeo original amb les etiquetes #ElTeuSantMedir24 i #SantMedir.