Premis Sants-Montjuïc: Elise Lummis, Coral Sant Medir, Ràdio-actius i Rutapp i mapping de la Festa Major d’Hostafrancs

La XXVI edició dels Premis Sants-Montjuïc ha reconegut els projectes innovadors de la ràdio comunitària poblesequina Ràdio-actius i la Ruttap i el mapping de la Festa Major d’Hostafrancs, així com també el treball individual i col·lectiu de la coreògrafa anglesa Elise Lummis i la Coral Sant Medir del barri de la Bordeta en una cerimònia que va tenir lloc ahir al vespre al Saló de Plens de la seu del Districte de Sants-Montjuïc.

La Rutapp i el mapping de la Festa Major d’Hostafrancs d’enguany i el projecte de ràdio comunitària de Poble-sec Ràdio-actius han estat els guanyadors ex aequo del Premi Sants-Montjuïc 2017 a la innovació.

Organitzat des de 2014 per la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH) en col·laboració amb el FAB Casa del Mig, la Ruttapp consisteix en una ruta/gimcana per Hostafrancs que dóna a conèixer la història del barri tot utilitzant les xarxes socials a la vegada que es practica esport. Ambdues entitats van col·laborar també en l’organització del primer mapping de la Festa Major d’Hostafrancs sobre la façana de l’Escola Miquel Bleach durant l’acte de reobertura de la plaça Joan Pelegrí. Els dibuixos del mapping els van fer els nens i nenes d’aquesta escola i els de l’Escola Joan Pelegrí. El Jurat ha tingut en compte la contribució d’ambdues activitats al coneixement de la història del barri, la pràctica esportiva, la participació de la comunitat educativa i l’ús de les xarxes i de les noves tecnologies.

Per la seva banda, el projecte de ràdio comunitària Ràdio-actius, impulsat des del Pla de Desenvolupament Comunitari, ha rebut el Premi a la innovació per la seva tasca de promoció de la participació de les persones, col·lectius i entitats del barri del Poble-sec, per la seva contribució al sentit de pertinença al barri, tot donant veu als grups més vulnerables i a tots els agents sòcio-econòmics del barri i per tenir una mirada transversal dels problemes socials tot impulsant processos d’apoderament personal i comunitari amb perspectiva intercultural i de gènere.

La coreògrafa i directora de la Companyia Juvenil de Ballet Clàssic de Catalunya Elise Lummis ha rebut el Premi Sants-Montjuïc 2017 al reconeixement personal per la seva contribució de més de 20 anys en l’aprenentatge de la dansa de centenars de nens i nenes de Sants i Hostafrancs i per haver posat el districte en el mapa de la dansa internacional tot mantenint sempre un alt compromís amb la vida comunitària del barri.

El Premi Sants-Montjuïc al reconeixement col·lectiu 2018 ha recaigut en la Coral Sant Medir per la seva tasca de promoció del cant coral al barri de la Bordeta durant més de 60 anys tot fomentant el diàleg musical, cultural, intergeneracional i social a través de la implicació dels cantaires, familiars, amics i veïns així com també per la seva contribució al món de la música i la cultura a través de l’organització d’espectacles musicals de gran nivell.