Nou Barris reviu l'Auca de Santa Eulàlia

El dissabte 19 de febrer es fa a Nou Barris l’espectacle ‘Santa Eulàlia de Vilapicina, el barri oblidat’. L’espectacle és una obra que tracta sobre la història de l’antic poblet de Santa Eulàlia, que repassa el que hi ha ocorregut des de l’època romana fins avui. La zona és el nucli més antic del districte de Nou Barris.

L’auca estarà vertebrada per elements de la cultura popular i tradicional barcelonina, que serviran per narrar cadascuna de les escenes presentades. La dansa i la música d’aquests entremesos seran el fil conductor de l’acte.

A les 12 h es farà l’ofrena floral a la parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina. A les 17 h es farà una cercavila que s’iniciarà a la plaça de Santa Eulàlia i recorrerà diferents espais de Nou Barris que fan referència a la patrona de la ciutat, com ara la parròquia i el santuari de Santa Eulàlia. En el transcurs de la jornada es podran veure els resultats de la restauració que s’ha fet a les figures amfitriones i que ha anat a càrrec d’Aitor Calleja.

Un cop arribats a Can Basté, s’hi farà la representació (18.30 h). L’acte està organitzat pel Centre Cívic Can Basté, la Colla Gegantera de Nou Barris, el Turó Acció Sociocultural, la Parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina, Grup d’Història Nou Barris, Flors Fortuny, La Sabadell Floristeria i Forn el Padró, entre d’altres.