Convocat el concurs del cartell de la Festa Major del Poblenou 2020

La Coordinadora d'Entitats del barri cerca el cartell que identifiqui les festes d'enguany, de moment previstes per al mes de setembre tot i que sotmeses a l'evolució del decret d'alarma dictat per l'estat

La Coordinadora d’Entitats del barri cerca el cartell que identifiqui la festa major d’enguany, prevista per al setembre. La seva celebracio i el format de les seves propostes dependrà, però, de l’evolució que segueixi l’estat d’alarma decretat per l’estat, i més concretament, de les mesures de seguretat que seran vigents en aquell moment en allò que fa referència a les activitats al carrer que comporten concentració de persones, actualment del tot prohibides.

Malgrat aquests condicionants, els mecanismes continuen el seu curs tenint en compte el millor dels escenaris i partint de la premissa de la il·lusió que genera l’organització de la festa major. És per aquest motiu que s’ha convocat el concurs de cartells, del qual en l’apartat ‘Adjunts’, podeu consultar les bases completes.

Les obres, que poden ser individuals o corals (cada persona o col·lectiu pot presentar dues obres), s’han de presentar abans del 15 de juny per via telemàtica. El cartell guanyador rebrà un premi valorat en 300 euros. Es preveu que totes les obres participants puguin ser exposades al Casal de Barri del Poblenou durant la Festa Major.

La cultura popular i la imatgeria festiva

En la Festa Major del Poblenou, els grans protagonistes són els Gegants Bernat i Maria, el Lloro del 36, en Xavier el bomber, els Capgrossos, l’Estarrufat, l’Estarrufadet, la Víbria, el Fènix i els Diables del Poblenou.

En el programa d’actes, destaquen l’engalanament dels carrers, la cercavila del pregó, el correfoc, la trobada de gegants, la cercavila de cloenda i la munió d’activitats veïnals que organitzen les comissions de festes dels carrers del barri, que enguany hauran de tenir en compte la situació que serà vigent en aquell moment en relació a l’evolució de la pandèmia de la covid-19.