Dissabte es fa la primera Diada de Dones de Foc

La Federació de Diables de la Ciutat de Barcelona i els portadors del Bou de Barcelona (membres dels Gegants del Raval) han decidit d’estrenar una celebració conjunta per fer més visible el paper de la dona dins la cultura popular barcelonina.

La festa es farà el dissabte 7 de març a la plaça dels Àngels i començarà amb un seguit de conferències i col·loquis centrats en el paper de la dona al món del foc. A les 11 h se’n farà la presentació, a càrrec de Cristina Velasco, presidenta de la Federació de Diables. A continuació, hi haurà un seguit de xerrades fins a les 12.30 h:

  • Les feines que desenvolupen les dones en el món del foc. A càrrec de Mireia Piqueres, cap de colla dels Trapelles de Sant Antoni.
  • Les diablesses: transgressió o masclisme? A càrrec de Carme Tomàs, presidenta dels Diables Tarascaires.
  • Una dona encara la responsabilitat en una entitat igual que un home? O és una lluita de poder? A càrrec de Carme Tomàs, presidenta dels Diables Tarascaires.
  • Seria necessari crear un servei de mainadera a les entitats per tal que les mares poguessin participar als correfocs? A càrrec de Mireia Piqueres, cap de colla dels Trapelles de Sant Antoni.
  • Els àpats a les festes: com fer relació i germanor entre les colles, aconseguint que els àpats siguin bons, bonics i barats. A càrrec de Mercè Companys, cap de colla dels Fills de Satan del Poble-sec.
  • Què necessita el món de l’associacionisme de l’administració?

A les 11.30 hi haurà tallers i jocs infantils i a les 13 h, un concert-vermut a càrrec d’una discjòquei. A la tarda, de les 16.30 a les 17.30 h es faran tallers de ball folk.

A les 17 h començaran a arribar els convidats a la Bouada 2020, la festa del Bou de Barcelona, que va néixer l’any 2018 per commemorar els 25 anys de la recuperació del Bou. Enguany hi participaran el Bou de l’Hospitalet de Llobregat, la Porca de Sant Antoni, el drac Baluk Atharot del barri de ca n’Aurell de Terrassa, el gat Sírius del Poble-sec i el Bou de Barcelona. A les 18 h hi haurà la cercavila i a les 19 h el final de festa a la mateixa plaça on, a les 20.30 h, es farà un lluïment de les Diablesses de les colles de la ciutat. Hi prendran part les diablesses de les colles de la Magòria, la Verneda, Sarrià, el Mercadal Infernal, el Casc Antic, el Poble Sec, la Kinta Forka, Ítaca, la Cabrònica del Nord del Fort Pienc, Bestialots Espurnats de la Sagrada Família i la Sagrera.