Sant Medir 2020: la Bordeta també celebra Sant Medir

27Quan alguns altres barris de la ciutat –Sarrià, Sant Gervasi i Gràcia– ja han celebrat Sant Medir, arriba el torn del romiatge de la Bordeta. Aquest barri sempre fa la festa el diumenge següent a la diada del sant, que enguany s’escau el 8 de març. A diferència de la celebració que es fa a Gràcia, a la Bordeta les penyes només surten en cercavila al matí, al voltant de la parròquia que hi ha dedicada al sant.

La festa comença cap a les 10.45 h amb la desfilada de les colles pels carrers del barri. Les comitives són formades per genets a cavall, carruatges i camions descoberts, tots identificats convenientment amb les colles respectives. Encapçala el seguici la Guàrdia Urbana Muntada i la penya amfitriona, la Colla de la Parròquia de Sant Medir. El recorregut arrenca al carrer de la Constitució i s’acaba al de Mossèn Amadeu Oller.

Durant la cercavila, els participants llancen quilos de caramels i, en compensació, són obsequiats pels veïns amb galetes i vi dolç. La desfilada s’acaba cap a migdia a la parròquia de Sant Medir, on es fa un ofici solemne en honor del sant patró i es lliuren les llaçades commemoratives a les penyes. Finalment, la Colla de la Parròquia de Sant Medir, encarregada d’organitzar l’acte, convida tothom a un aperitiu.