Les 5 novetats de les Festes de Santa Eulàlia 2020

Del 7 al 12 de febrer Barcelona farà les festes de Santa Eulàlia, la festa major d’hivern de la ciutat. Però el fet de ser la festa petita no vol dir que no sigui una de les dates més esperades de tot el calendari festiu barceloní. Enguany presentaran diverses novetats, que us expliquem a continuació.

  • Fantàstics. De l’1 al 9 de febrer, de 10 a 20 h, al Palau de la Virreina. Després d’uns quants anys acollint l’exposició d’un seguici convidat o diversos aniversaris (els 450 anys de la Mulassa de Barcelona i els 100 i 160 anys dels Gegants de la Casa de la Caritat), enguany el Palau de la Virreina torna a obrir les portes al bestiari festiu. Aquesta vegada s’hi exposaran bèsties fantàstiques. Hi haurà l’Atzeries de la Vella de Gràcia, el ca cèrber Bretolàs de Sant Andreu de Palomar, el Tolc del Clot, el drac Hydros i el follet Nébula de la Trinitat Vella, el drac Grafus del barri de Remolins de Tortosa, la Bèstia de Parets del Vallès, el Magnafoc de Vilobí del Penedès, el Maxtord de Tordera i el Nyctalus Albinyanensis d’Albinyana. L’exposició s’acabarà amb la cercavila que es durà a terme el diumenge 9 de febrer a les 17 h des del Palau de la Virreina.

 

  • NUeS. Divendres 7 de febrer a les 20.15 h a la plaça de Sant Jaume. Un cop l’Àliga de la Ciutat, el Lleó de Barcelona i els Gegants de Santa Maria del Mar se n’hagin anat de plaça, l’Esbart Maragall actuarà dalt l’escenari de Sant Jaume. L’espectacle ‘NUeS’ és la proposta més agosarada de l’esbart, que aquesta vegada deixa de banda la dansa tradicional. L’espectacle crea muntatges nous capaços d’expressar emocions, inquietuds i idees del món contemporani. Per fer-ho, es parteix de la constatació que la societat només ha avançat gràcies als conflictes, els nusos de la història. Serà eterna aquesta confrontació?

 

  • Final del Correfoc. Dissabte 8 de febrer a les 20.30 h a la plaça de Sant Jaume. El Correfoc també presenta novetats, especialment al final. Com és tradicional, hi haurà la Mulassa, la Víbria, el Drac i la Tarasca de Barcelona, entre més bèsties i colles de diables, i una vegada arribin a la plaça de Sant Jaume esclatarà el foc amb una fi de festa més espectacular. El colofó de l’acte serà el castell de focs que es dispararà des de l’ajuntament per donar pas a la música del DJ ‘lo Puto Cat’.

 

  • Diada Castellera de Santa Eulàlia. Diumenge 9 de febrer a les 11 h a la plaça de Sant Jaume. És la primera de l’any, la primera jornada amb totes les colles castelleres de la ciutat, que només es troben per Santa Eulàlia i per la Mercè. Aquesta vegada també hi ha novetats, perquè s’hi incorporen els Esquerdats de l’Esquerra de l’Eixample.

 

  • Desfilades musicals i big band. Diumenge 9 de febrer a les 18 h. Aquesta vegada, les novetats estan en l’horari i el recorregut de l’acte. La Banda del Col·legi Pare Manyanet i la Banda Simfònica de Roquetes – Nou Barris tornen a fer dues desfilades diferents. Sortiran a les sis de la tarda de l’avinguda del Portal de l’Àngel (la de Roquetes – Nou Barris) i de la plaça de Sant Josep Oriol (la del Pare Manyanet). A les 18.45 h, es trobaran a la plaça de Sant Jaume, on hi haurà el concert final conjunt.