Per Sant Joan Barcelona s’omple de revetlles i fogueres

La revetlla de Sant Joan és una de les festes populars més arrelades als Països Catalans. Foc, música, ball i coca… en són els elements protagonistes. A Barcelona, un munt d’entitats organitzen revetlles populars per carrers i places, amb orquestres, ball i, en alguns casos, amb fogueres.

Les fogueres a les places i a les cruïlles són l’element més vistent i destacat de la revetlla de Sant Joan a la ciutat. Després d’un cert període de recessió, el nombre de fogueres hi ha anat creixent cada any. Una altra particularitat de les fogueres barcelonines és que son construïdes per veïns i entitats que van a cercar trastos vells per cremar. Temps enrere les colles d’infants i joves competien per aquest combustible i, si calia, l’afanaven a la foguera veïna per poder bastir la més grossa.

Enguany a Barcelona s’encendran una vintena de fogueres per tota la ciutat, gairebé totes amb el foc de la Flama del Canigó. La majoria també aniran acompanyades de revetlla, i n’hi haurà per a tots els gustos: amb espectacle pirotècnic de diables a la Barceloneta, al Congrés i a Sants. També són destacades les fogueres la de la Marina i de Mas Guinardó per la seva veterania i les de l’Eixample per la grandària que agafen.

 

Ciutat Vella

La Barceloneta. Plaça del Poeta Boscà. Arribada de la Flama del Canigó i encesa de la foguera a la plaça del Poeta Boscà. Tot seguit: nit del foc amb espectacle dels diables a la plaça de la Barceloneta. (+ Info)

El Raval. Plaça de Josep Maria Folch i Torres. Havaneres, rebuda de la flama, encesa de la foguera, sopar de carmanyola, lectura del missatge de la Flama del Canigó i revetlla amb discomòbil. (+ Info)

Casc Antic. Passeig de Lluís Companys. Arribada de la flama i encesa de la foguera als peus de l’Arc del Triomf. Sopar de carmanyola i revetlla de ball amb els grups Bossonaya, The Botswanas i Aptenodytes. (+ Info)

 

Eixample

Sant Antoni. Cruïlla dels carrers de Floridablanca i Tamarit Arribada de la Flama del Canigó, revetlla i foguera (+ Info)

Sagrada Família. Carrer de la Marina, entre Mallorca i Provença. Arribada de la Flama del Canigó, revetlla i foguera (+ Info)

Cruïlla dels carrers de Provença i Rocafort Arribada de la Flama del Canigó, revetlla i foguera (+ Info)

Cruïlla dels carrers d’Entença i Floridablanca Arribada de la Flama del Canigó, revetlla i foguera (+ Info)

Cruïlla dels carrers de Viladomat i Borrell Arribada de la Flama del Canigó, revetlla i foguera (+ Info)

 

Gràcia

Plaça del Sol Revetlla i foguera (+ Info)

Plaça del Nord Rebuda de la flama, revetlla i foguera amb els Lluïsos de Gràcia (+ Info)

 

Horta – Giunardó

Mas Guinardó. Casal d’Entitats Mas Guinaró Rebuda de la flama, revetlla i foguera amb el Grup Torxa (+ Info)

 

Sant Andreu

Congrés. Plaça del Congrés Activitats infantils, mostra de percussió, correfoc estàtic, encesa de la foguera, botifarrada popular i música en directe (+ Info)

Sant Andreu. Plaça de Can Fabra Espectacle de percussió, arribada de la flama, correfoc infantil, lectura del manifest i encesa de la foguera, concert de Raggatunning i Dj Sintas (+ Info)

La Sagrera. Plaça dels Jardins d’Elx Arribada de la flama, lectura del manifest i encesa de la foguera. Tot seguit sopar popular i revetlla amb DJ George Gee (+ Info)

 

Sant Martí

Cruïlla dels carrers de Bilbao i Concili de Trento Foguera organitzada pels Castellers de Barcelona (+ Info)

Poblenou. Rambla del Poblenou Revetlla i foguera a càrrec de la Colla del Drac del Poblenou (+ Info)

Clot. Avinguda Meridiana, entre els carrers de la Corunya i Aragó Revetlla i foguera a càrrec de l’Orfeó Martinenc (+ Info)

 

Sants – Montjuïc

La Marina. Jardins de Can Farrero Arribada de la flama, encesa de la foguera, espectacle dels Diables del Port (+ Info)

Sants. Passeig de Sant Antoni Rebuda de la flama i encesa de foguera. Sopar de germanor, espectacle pirotècnic i revetlla amb ball: PD Cèlia de Pardilla i DJ Marikarmen Free (+ Info)

 

Sarrià – Sant Gervasi

Sarrià. La Llosa de la Via Augusta Arribada de la Flama del Canigó, ruta pel barri, lectura del missatge i encesa de la foguera (+ Info)