Sant Medir 2020: tots els actes previs i posteriors a la festa del 3 de març

Tot i que el dia de Sant Medir és el 3 de març, les activitats relacionades amb la festa comencen un mes abans i comprenen activitats diverses, tant prèvies com posteriors. Al febrer es fa la benedicció dels caramels que es llancen a la festa, la lectura del pregó i el tradicional romiatge a l’ermita que cada any organitza la colla Monumental. La cavalcada en què es llancen quilos de caramels es farà el 3 de març als barris de Gràcia, Sarrià i Sant Gervasi. Com a actes posteriors, es destaca la cavalcada de Sant Medir que es fa al barri de la Bordeta, i la diada castellera, en què participen les colles dels quatre indrets on se celebra Sant Medir: els castellers de Sants, els de la Vila de Gràcia, els de Sarrià i els de Sant Cugat.

Aquestes són les dates més destacades:

  • 16 de febrer. Benedicció de caramels. A les 11.30 h a l’església de Sant Joan (plaça de la Virreina).
  • 23 de febrer. Pregó de Sant Medir. A les 11.00 h, inici de la cercavila a la plaça de Trilla i activitats infantils a la plaça de la Vila. A les 12.45 h, lectura del pregó a la plaça de la Vila.
  • 1 de març. Romiatge a l’ermita de Sant Medir amb la colla Monumental. Sortida a les 8.00 h des de la plaça de Trilla.
  • 3 de març. Diada de Sant Medir. Imposició de llaçades a les banderes. A les 13.00 h a l’ermita de Sant Medir (Sant Cugat del Vallès).
  • 3 de març. Cavalcada de Sant Medir a Gràcia, Sarrià i Sant Gervasi. Durant tot el dia, amb activitats de 9.00 a 20.00 h.
  • 8 de març. Festa de Sant Medir a la Bordeta. A les 10.45 h davant la parròquia de Sant Medir (carrer de la Constitució).
  • 8 de març. Diada castellera en honor de Sant Medir. Amb la participació de les colles: Castellers de Sants, Castellers de la Vila de Gràcia, Castellers de Sarrià, Castellers de Sant Cugat. A les 13.00 a Sant Cugat del Vallès (lloc pendent de concretar).