Sarrià també celebra Santa Eulàlia

La tradició diu que la patrona més popular de la ciutat, Santa Eulàlia, va néixer a la vila de Sarrià l’any 290. D’aquí ve la devoció que li tenen en aquest indret de la ciutat, que celebra diferents activitats a banda de la programació oficial de la Festa Major d’hivern de Barcelona.

Els actes sarrianencs començaran el 8 de febrer a les 19.15 h a l’església de Sant Vicenç de Sarrià. En acabar la Missa Solemne, es cantaran els goigs de Santa Eulàlia amb l’acompanyament de l’orgue. Durant l’Ofici hi intervindran els Castellers de Sarrià i els Gegants de Sarrià i, en acabar, l’Orfeó Sarrianenc Jove farà un concert.

El diumenge 9 a les 12 h s’ha programat una ballada de sardanes a la plaça de Sarrià. Les peces seran interpretades per la Cobla Baix Llobregat. Entre d’altres, interpretaran la sardana ‘Eulàlia’ del compositor sarrianenc Àngels Obiols.

Finalment, la festa es clourà el dimecres 12, diada de Santa Eulàlia, amb un petit concert de l’Orfeó Sarrianenc al Monestir de Pedralbes a les 11 h. L’acte es fa amb motiu de la recepció a l’alcaldessa i la corporació municipal, que porten ous a les clarisses. Com mana la tradició, s’interpretaran els goigs de Santa Eulàlia i el Virolai.