Neix la vaixella reutilitzable per les festes i actes populars

L’Ajuntament de Barcelona ha engegat una nova iniciativa que pretén reduir l’ús de plats i coberts de plàstic d’un sol ús que acaben a les escombraries com a rebuig, i que no són reciclats.

La nova vaixella reutilitzable és un servei gratuït que poden sol·licitar les entitats de la ciutat tot omplint aquest formulari de reserva. Les peces que es demanin en préstec (plats, plats fondos, coberts, tasses, gots, porrons, gerres o fonts ovalades) s’hauran de recollir a les dues associacions que gestionen el servei: Fermarec de Sant Andreu i ALCIL (Associació les Corts per la Inserció Laboral) de les Corts.

Les condicions del servei es poden consultar aquí. Entre d’altres qüestions, s’ha de fer la reserva amb prou antelació (un mínim 3 dies laborables), s’ha d’anar a buscar a l’entitat on es faci la reserva i no es pot sol·licitar el servei més de dues vegades en un mateix més. A més, no cal rentar la vaixella, només retirar les restes de menjar i tornar-la a col·locar a les capses que es proporcionen.

Aquí us podeu descarregar el formulari de reserva de la vaixella.

A banda dels beneficis pel medi ambient, per l’estalvi de material i la reducció de residus que suposa, la iniciativa també aporta beneficis socials, ja que les dues associacions que gestionen el servei contribueixen a la reinserció laboral i social.