Mercè'19: els actes de cultura popular del diumenge 22 de setembre

Moixiganga, Falcons, ball de bastons, sardanes, mostra d’esbarts… són alguns dels actes de cultura popular més destacats del diumenge de la Mercè. El diumenge de festa major també es fa la diada castellera històrica de la Mercè, enguany amb els Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca.

Aquí teniu un resum, ordenat cronològicament, de les activitats de cultura popular més importants del dia:

  • Matí de Falcons. A les 10.30 h des de l’avinguda de la Catedral a la plaça de Sant Jaume (11 h). Cercavila i exhibició falconera posterior amb els Falcons de Vilanova i la Geltrú com a colla convidada. Recorregut: plaça Nova, Bisbe i plaça de Sant Jaume.
  • 69è Concurs de Colles Sardanistes. A les 11 h a l’avinguda de la Catedral. Colles de tot Catalunya competeixen per fer la millor interpretació sardanística, la que s’adapta més bé a l’estètica i a la música. A més, aquest és un dels actes més antics de la Mercè. Amb la Cobla La Principal del Llobregat.
  • Diada Castellera històrica de la Mercè. A les 12 h a la plaça de Sant Jaume. El Palau de la Virreina és el punt d’inici d’un recorregut de les colles de castellers convidades pels amfitrions: els Castellers de Barcelona, que enguany arriben als cinquanta anys de vida. Els barcelonins i els seus convidats –Minyons de Terrassa i Castellers de Vilafranca– s’adrecen a la plaça de Sant Jaume per fer les construccions més espectaculars. Si us agraden els castells, aquesta és l’ocasió per comprovar l’alt nivell de totes tres formacions.
  • Havaneres. A les 12 h, 17 h i 19 h a la plaça Reial. Què seria d’una festa major sense havaneres? Enguany per la Mercè podrem escoltar tres grups el diumenge 22. Seran els Pescadors de l’Escala (12 h), Barca de Mitjana (17 h) i els catalans/cubans Havàname amb Del Son a l’Havanera (19 h).
  • Ballada de Sardanes. A les 13 h a l’avinguda de la Catedral. A càrrec de la Unió de Colles Sardanistes de Barcelona. Amb la Cobla La Principal del Llobregat.
  • Mostra d’Esbarts. A les 11.30 h i a les 17 h al Palauet Albéniz. El palauet i els jardins que l’envolten s’omplen de música i danses les tardes de dissabte i diumenge i dilluns al matí. I és que passen per aquest recinte tot d´esbarts dansaires convidats a la Mercè. Veniu i veureu en acció els Ballets de Catalunya amb el grup Sota-Rel (11.30 h), l’Esbart Maragall (17 h), l’Esbart Català de Dansaires (18 h) i l’Esbart Sant Martí (19 h).
  • Ballada de sardanes. A les 18 h a la plaça de Sant Jaume. L’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona organitza aquesta ballada popular amb música de la cobla La Principal del Llobregat.