El programa 'Fes ta Festa' celebra trenta anys en antena

Trenta anys no es fan cada dia. El programa radiofònic ‘Fes ta Festa’ arriba a les tres dècades en antena i cinc-cents programes a internet.

La trajectòria del programa és trepidant. Es va començar a emetre el setembre del 1989 a Ràdio 4. Lluís Pruneda, Maria Matilde Almendros i Jesús Ventura presentaren un projecte al cap de programes de l’emissora, Enric Frigola, que l’acceptà.

El nom va ser proposat per Frigola mateix, qui va agafar la idea de la cançó ‘Fes ta Festa’ del grup els Esquirols.

El programa substituïa un projecte amb dècades d’història: ‘La veu de la sardana’. Però la proposta no era la mateixa, perquè ‘Fes ta Festa’ parlava de cultura popular en general, i no tan sols de sardanes.

Durant aquests anys hi han participat molts col·laboradors, en l’espai radiofònic: David Puertas, Manel Oñate, Joan Miquel Merino, Antoni Cecília, Rosa de Diego, Jan Grau, Amadeu Carbó, Pep Adell, Marta Solé…

Amb aquesta trajectòria, no és d’estranyar que el programa hagi estat guardonat amb el Premi al Millor Programa de Ràdio en Català, que concedeix Òmnium Cultural. També ha rebut el Premi als Mitjans de Comunicació de la Federació d’Ateneus de Catalunya i la Menció d’Honor dels Premis de Ràdio Associació de Catalunya.

Actualment, el programa és dirigit per Jesús Ventura i Amadeu Carbó, amb seccions com ara la de crònica castellera, ‘Dites i refranys’, ‘Expedient C’, ‘El fons Amades’, ‘Els secrets de l’Etnològic’, ‘Els remeis de l’ermità’, ‘Les històries de gegants’, ‘El món Capmany’, ‘Els minuts de l’Aguilà’ i ‘El pessebre és un món’.

La llista de col·laboradors actual també és extensa: Gustau Molas, Antoni Serés, Víctor Pàmies, Carles Esteve, Ramon Vilar, Llorenç Aguilà, Joan Arimany, Fra Valentí Serra, Albert Estengre, Berta Miró, Nico Alonso, la companyia de jocs l’Anònima i el col·lectiu el Bou i la Mula.

Amb aquesta vitalitat, el programa es penja setmanalment a la pàgina web del ‘Fes ta Festa’, i el cap de setmana es pot escoltar en tretze emissores de tot el país. Amb motiu de l’aniversari, el programa estrena canal a Spotify.

Aquí podeu trobar la plana web del programa, on podreu sentir-lo cada setmana.