Activitats prèvies de la festa major de Gràcia al juliol

La festa major de Gràcia no arriba fins a l’agost, però el barri ja es va preparant. Si voleu començar-vos a ambientar, aquestes són les activitats prèvies a la festa major que es faran el mes de juliol:

Exposició del 26è concurs de cartells de la festa major de Gràcia

L’Espai Albert Musons exposa les deu obres finalistes del 26è concurs de cartells de la festa major i una selecció de vint obres més, triades pel jurat. A l’agost l’exposició s’ampliarà amb totes les obres presentades al concurs d’enguany.

Exposició ‘Guarnir el món de festa’

El 15 de juliol, l’Espai Albert Musons recupera un extracte de l’exposició comissariada per Josep Fornés i feta amb motiu del bicentenari de la festa major, amb l’objectiu de copsar més festes d’arreu del món que dialoguen amb la de Gràcia, com ara les de Medellín (Colòmbia), Lisboa (Portugal) i les Falles de València.

Exposició ‘La festa major de Gràcia, 40 anys d’ajuntament democràtic’

El Districte de Gràcia acull, a partir del 26 de juliol, l’exposició que elabora anualment el Taller d’Història de Gràcia, conjuntament amb la Fundació Festa Major de Gràcia. Enguany va dedicada als trets importants dels quaranta anys d’ajuntament democràtic vinculats a la festa major.

Presentació de la Festa Major de Gràcia 2019

El divendres 26 de juliol arriba un dels actes més esperats: la presentació de la festa major de Gràcia i del disseny de la samarreta oficial. Es farà a la plaça de la Vila i hi participaran totes les colles de cultura popular del barri. En acabat, apareixerà el Fadrí Fester.  Aquest personatge, acompanyat dels gegantons de la Festa Major de Gràcia i d’una comitiva de festers i festeres, recorrerà les places principals de la vila per anunciar a tot el veïnat que abans d’un mes serà festa major.

Concursos de la festa major 2019

La Fundació de la Festa Major de Gràcia ja ha convocat els concursos de cada any: guarniment de balcons i portalades, pintura ràpida, fotografia i concurs literari. Consulteu-ne les bases i els terminis d’inscripció.