Així són els nous vestits dels Capgrossos Macers

El dissabte 5 de juny de 2021, en el marc de la festa del Corpus de Barcelona, es va recuperar la Vigília de Corpus de la mà dels Gegants de la Ciutat, del Pi i de Santa Maria del Mar, amb el suport de l’Ajuntament i La Casa des Entremesos. Es tracta d’una de les diades més tradicionals de la ciutat, que al llarg dels segles havia esdevingut un moment clau en les festes barcelonines i que es va perdre l’any 1979.

En aquest context, els Capgrossos Macers de la Ciutat van estrenar els seus nous vestits. La darrera imatge s’havia estrenat l’any 1996 i, per tant, ja tenia vint-i-cinc anys. En aquest cas, el disseny s’ha fet de nou i ha estat creat pels portadors dels capgrossos. El vestuari estava pensat per estrenar-se pel Corpus del 2020 però la pandèmia ho ha ajornat un any.

La proposta s’apropa més a la dels macers de la corporació municipal, que acompanyaven a les autoritats en les diades més assenyalades. Ara els capgrossos han canviat dels tons marronosos als vermellosos. El model incorpora robes de vellut i domàs, amb tapapunts i passamaneria daurada. Vesteixen uns pantalons vermells a ratlles, sota d’una gramalla on hi duen brodat l’escut de la ciutat de Barcelona. El vestuari és obra del Taller Casserras de Solsona, que ha treballat amb els patrons dels anteriors vestits.