Torna l’Aplec Sardanista de les Roquetes – Nou Barris 2019

Cada mes d’octubre els amants de la sardana tenen una cita imprescindible a Nou Barris, on es fa l’aplec més veterà de la ciutat: el de les Roquetes. Ja fa cinquanta anys que l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé l’organitza, i enguany serà el diumenge 27 d’octubre al parc de la Guineueta. A més, comptarà amb un cartell de luxe encapçalat per la cobla Sant Jordi, la titular de la ciutat, i la Principal de la Bisbal, la cobla titular de la Generalitat de Catalunya. També hi haurà la Principal del Llobregat i la Montgrins.

L’aplec durarà tot el dia i es dividirà en dues parts: ballades al matí a partir de les 10.30 h i a la tarda a partir de les 16.00 h. Es farà una parada per dinar i en acabat la Banda Simfònica de les Roquetes de Nou Barris oferirà un intermedi de cafè concert. Les cobles participants aniran intercalant les seves interpretacions i durant tota la jornada sonaran una trentena de sardanes. S’hi interpretaran peces dels mestres més destacats, com ara Joan Roure i Jané, Enric Vilà i Armengol i Pere Fontàs i Puig. Cal destacar que durant la jornada sonarà la sardana de l’aplec: ‘L’aplec de tardor’, de Conrad Saló (que es va escriure fa quaranta anys), a més de les sardanes dels noranta anys de la cobla la Principal del Llobregat, estrenades fa poc: ‘A temps…!’, d’Anna Abad i Gils, i ‘Felicitats!’, de Jordi Leon i Royo.

L’aplec sardanista de les Roquetes es va començar a fer el 1969, però fou a partir del 1979 que prengué força i es consolidà com un dels importants de Catalunya. L’Agrupació Sardanista l’Ideal de Clavé de les Roquetes, per la seva banda, és una entitat fundada l’any 1960 per un grup de membres de la Coral l’Ideal de Clavé. Ja de bon començament, tenia la intenció de promoure la celebració d’actes sardanistes al districte de Nou Barris.