Arrenca el cicle de Cultura Popular als Ateneus 2019

Tres esbarts, tres corals, dues bandes, una cobla, una colla sardanista i cinc ateneus. Aquestes són les peces bàsiques del cicle de Cultura Popular als Ateneus 2019. La primera part es farà entre els mesos de febrer, març i abril i consisteix en nou actuacions. Totes són d’àmbits ben diversos de la cultura popular barcelonina i es fan a les seus de cinc entitats històriques que pertanyen a la Xarxa d’Ateneus de Catalunya.

En la programació, s’hi destaquen propostes que fusionen disciplines diverses, com ara veu i cobla, cançó i dansa, cobla i sardanes… També hi trobareu els darrers espectacles de creació dels esbarts barcelonins, ritmes d’arreu, bandes sonores de films i concerts de cant coral amb molta personalitat. El cicle arrenca el 9 de febrer amb un concert de Roger Mas i la cobla Sant Jordi al Casino l’Aliança del Poblenou per celebrar el 150è aniversari de l’entitat.

Aquest cicle va néixer ara fa dos anys amb la idea de reforçar el vincle entre els ateneus barcelonins, un autèntic reflex de la vitalitat cultural de la societat civil, i les entitats de cultura popular de la ciutat. Tant les entitats participants com els centres acollidors tenen una trajectòria llarga en l’àmbit de la cultura popular i l’associacionisme barcelonins: hi ha molts ateneus centenaris i diverses entitats són capaces de mantenir la tradició alhora que exploren nous camins creatius.