Comença la Festa Major del Poble-sec, plena d’aniversaris

Del 19 al 28 de juliol el Poble-sec celebra la festa major. Enguany serà molt especial, perquè es commemoren els 150 anys del naixement del barri, els 30 anys dels gegants i els 20 anys dels castellers. Amb motiu d’això, durant el mes de juliol el Centre Cultural Albareda ofereix una mostra dels treballs presentats al 22è Concurs de Cartells de la Festa Major del Poble-sec i una exposició que repassa els 30 anys de la colla gegantera.

Els actes de la festa començaran divendres, 19 de juliol, amb el seguici inaugural de les entitats de cultura popular del Poble-sec: gegants, castellers, diables, sardanes, bastoners i cors muts. La cercavila sortirà a les 19.30 de l’església de Santa Madrona. Després es llegirà el pregó i hi haurà un castell de focs, amb què es declararà inaugurada la festa major.

L’endemà al vespre els Diables del Poble-sec oferiran la festa infantil dels Fills de Satan. A les 19.00 hi haurà una tabalada a la plaça del Sortidor, i a les 21.00 un correfoc sortirà de la plaça de Navas i anirà fins a Santa Madrona.

Per a diumenge, 21 de juliol, els Amics de la Sardana del Poble-sec han organitzat una ballada de sardanes amb la Cobla Rambles a la plaça de Santa Madrona, a les 19.00 hores.

Durant tota la setmana hi haurà activitats de tota mena als carrers del barri, però els actes de cultura popular no es reprendran fins al dijous 25 de juliol al vespre amb una tabalada organitzada pels Diables del Poble-sec. Aquesta actuació i el ball de diables que faran l’endemà són les activitats prèvies al gran correfoc de dissabte, que començarà a les 22.00 hores a la plaça de Navas. La festa major s’acabarà el diumenge 28 de juliol amb una trobada de puntaires i una cantada d’havaneres amb Mar i Vent.