Arriba el Memorial Joaquim Serra 2020, amb estrena inclosa

Dimecres 18 de novembre se celebrarà una nova edició del Memorial Joaquim Serra, la gran festa musical per a cobla de la tardor barcelonina. El memorial és una iniciativa de l’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona que pretén recordar el llegat d’aquest compositor i projectar la música per a cobla de caràcter simfònic. Per aquest motiu, l’organització cada any fa un encàrrec a un compositor que estrena la seva peça en l’àmbit de la música de cobla gràcies a aquest certamen.

Enguany l’acte serà virtual i el compositor escollit és Jesús Ventura, un reconegut compositor de sardanes, director de cobla, activista sardanista i intèrpret. També és intèrpret de tible i flabiol i ha dirigit nombroses cobles d’arreu del país. A més, ha composat nombroses peces musicals fora de l’àmbit sardanista com el Galop de la Mercè, el Ball de l’Àliga de Reus o la Marxa de l’Àliga de Barcelona. Amb motiu del Memorial, ha escrit la suite en dos temps titulada ‘Vida’, formada per una primera part anomenada ‘Rels’ i una segona amb el nom ‘Junts’. Es tracta d’una obra adient al 2020 i que ha posat a prova el compositor ja que feia temps que no escrivia per a cobla.

Però més enllà de l’estrena de l’obra, durant el memorial s’interpretaran altres temes, a càrrec de les cobles Mediterrània i Sant Jordi, dirigides per Marcel Sabaté i Jesús Ventura. La programació inclou sardanes de la nissaga Serra, com és habitual, a més d’obres de Comín i Toldrà, que enguany estan d’aniversari.

El Memorial es podrà veure el dimecres 18 a les 19.30 h al canal de Youtube de l’Agrupació Cultural Folklòrica.