Arriba la Festa Major del Poblenou amb actes per a tots els públics!

Cada any, els poblenovins i poblenovines celebren la seva Festa Major a mitjan de setembre. Enguany les festes se celebraran de l’11 al 20 de setembre amb totes les mesures sanitàries i de seguretat. Us n’expliquem el programa!

La festa començarà el dijous 10 de setembre amb la inauguració de l’exposició fotogràfica de Festa Major, que romandrà oberta fins al dia 26 a la sala d’exposicions del centre cívic Can Felipa.

L’endemà, Diada Nacional de Catalunya, la festa continuarà a les 12 h al pati interior de Can Saladrigas amb el Toc de les 12, una representació teatral basada en poemes de Josep Maria de Sagarra i Miquel Martí i Pol, amb la participació del Fènix del Poblenou. Podeu reservar les vostres entrades aquí.

Dissabte 12 la festa es farà present de diferents maneres. En primer lloc, d’11 a 14 h, la colla del Drac del Poblenou farà una parada divulgativa a l’interior de la plaça de Rosa Peraulet (accés per Can Saladrigas), que també es repetirà el dia 19. A més, al llarg del dia la colla ha preparat unes ballades allà mateix, que volen representar les ballades que cada any fan el Drac Estarrufat, l’Estarrufadet, la Víbria i el Fènix abans del pregó de la Festa Major. Es podran veure a les 12, 13 i 18 h, i per assistir-hi cal reservar entrada clicant aquí. Precisament, a les 19 h es farà el Pregó de Festa Major, que es podrà seguir a través del canal de Youtube de la Coordinadora d’Entitats del Poblenou. Pel mateix canal, en acabar el pregó, a les 19.45 h els Diables del Poblenou llegiran els tradicionals versots.

Diumenge 13 les Matinades s’encarregaran de llevar als veïns i veïnes tot anunciant-los que avui és festa major. A les 8 h les gralles i els tabals ressonaran des dels campanars de les esglésies del barri. A les 11.30 h se celebrarà la Missa de Festa Major a la parròquia de Santa Maria del Taulat

La cultura popular es deixarà veure altre cop el dimarts 15 a les 19 h amb les ballades i lluïment de l’Estarrufadet i la colla infantil del Drac del Poblenou. L’acte es farà a l’interior de la plaça de Rosa Peraulet (accés per Can Saladrigas). Podeu reservar les vostres entrades aquí.

L’endemà dimecres 16 a les 19 h serà el torn de la colla adulta, que farà les seves ballades i lluïment amb el Drac Estarrufat, la Víbria i el Fènix. L’acte es farà a l’interior de la plaça de Rosa Peraulet (accés per Can Saladrigas). Podeu reservar les vostres entrades aquí.

Dijous 17 a les 19 h els músics de la colla del Drac faran un concert a l’interior de la plaça de Rosa Peraulet (accés per Can Saladrigas). Podeu reservar les vostres entrades aquí.

Divendres 18 a les 19 h hi haurà una audició de música popular catalana a la plaça de Rosa Peraulet (accés per Can Saladrigas). Podeu reservar les vostres entrades aquí. I a la mateixa hora la Banda Municipal farà un concert al Casino l’Aliança del Poblenou (entrades disponibles a la Coordinadora d’Entitats del Poblenou).

Dissabte 19 a les 18 h, els geganters del Poblenou explicaran el Conte del Lloro del 36, una de les figures més emblemàtiques del barri. L’acte es farà a l’interior de la plaça de Rosa Peraulet (accés per Can Saladrigas). A les 21.30 h, la Colla del Drac ha preparat un correfoc als terrats del barri, amb castells de focs. Només cal sortir al balcó i gaudir de l’espectacle! I a les 22 h, els geganters projectaran un vídeo sobre la història de la colla, amb un ball de fi de festa. L’acte es farà a l’interior de la plaça de Rosa Peraulet (accés per Can Saladrigas).

Podeu consultar tot el programa de la Festa Major 2020 aquí.