Barcelona, ciutat convidada de la Mercè 2020

Enguany la Festa Major de Barcelona serà molt singular, tant per les circumstàncies amb què es viurà i com es desenvoluparà, així com per l’esperit què la impulsarà. La Mercè es reinventa amb l’objectiu de mantenir i reforçar els seus valors col·lectius i simbòlics i per promoure l’escenari de proximitat en el marc d’una festa descentralitzada i amb una aposta clara dirigida cap al talent local.

La protagonista de la Mercè 2020 serà Barcelona i la seva ciutadania, és per això que aquest any serà la Ciutat Convidada de les festes que se celebraran del 23 al 27 de setembre. Les autoritats de l’Havana, que havia estat designada com a ciutat convidada de la Mercè 2020, fent-se càrrec de la situació que ha provocat la crisi sanitària, van acceptar posposar la seva participació fins l’edició de l’any vinent.

La Mercè manté el seu pressupost de 3,8 milions d’euros i es construeix des de la complicitat amb el teixit cultural local. Un plantejament que proposa un model de festes diferent i inèdit per celebrar Barcelona i per recuperar l’ús de l’espai públic per part dels veïns i veïnes malgrat els condicionaments que imposa l’actual situació sanitària.

La festa acollirà espectacles reprogramats de la Quinzena de la Dansa Metropolitana, el Món Llibre i el Grec, d’acord amb el compromís adquirit en el primer pla de xoc de suport al teixit cultura impulsat per l’Ajuntament. A més a més, per primera vegada presentarà propostes 100% barcelonines provinents de l’Ateneu Popular de Nou Barris, Parking Shakespeare i Pallassos sense Fronteres. Alguns espectacles que no s’han pogut estrenar a la Fira de Teatre de Carrer de Tàrrega se sumaran també a aquesta Mercè.