Cancel·lats tots els actes previstos per la Setmana Santa 2020

El Secretariat Diocesà de Germandats i Confraries de Barcelona conjuntament amb el Consell General de Germandats i Confraries, la Pontificia i Real Hermandad i Cofradía de Nazarenos de Jesús del Gran Poder y María Santísima de la Esperanza Macarena, la Hermandad y Cofradía de Nuestra Señora de las Angustias i la Congregació del Santíssim Crist de la Bona Mort han anunciat a cancel·lació de tots els actes previstos per Setmana Santa, incloses les processons.

Ho han fet a través d’un comunicat en el qual el Sr. Manuel Zamora, director del Secretariat Diocesà de Germandats i Confraries de Barcelona ha expressat que “lamenten profundament els inconvenients que suposa per a les germandats i confraries que fa molt de temps que hi treballen”, però que “atesa la situació actual de pandèmia i seguint les mesures del Decret d’estat d’alarma s’anul·len tots els actes de Setmana Santa”.

La ciutat de Barcelona ha seguit l’exemple d’altres ciutats catalanes com ara Tortosa o Girona, i estatals com ara Sevilla o Cadis. Benediccions de Rams, viacrucis, processons i altres actes han quedat anul·lats. Algunes de les processons que estaven previstes com cada any a Barcelona eren les següents:

  • Processons de Diumenge de Rams (05/04/2020):
    • La processó de la Burreta (organitzada per la Pontificia y Real Hermandad y Cofradía de Nazarenos de Nuestro Padre Jesús del Gran Poder y María Santísima de la Esperanza Macarena).
    • La processó del Crist de la Bona Mort, que enguany es traslladava al Diumenge de Rams (organitzada per la Congregació del Santíssim Crist de la Bona Mort).
  •  Processons de Divendres Sant (10/04/2020):
    • La processó de la Virgen de las Angustias (organitzada per l’Hermandad y Cofradía de Nuestra Señora de las Angustias).
    • La processó de Jesús del Gran Poder y la Esperanza Macarena (organitzada per la Germandat amb el mateix nom).

La decisió ha estat adoptada seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, civils i eclesiàstiques, i en compliment dels protocols i les mesures preventives previstes al Decret d’estat d’alarma i de les adoptades també per l’Església Arxidiocesana de Catalunya associades a contribuir a aturar la propagació de la pandèmia de la Covid-19.

En el comunicat emès aquesta setmana, el Sr. Manuel Zamora ha manifestat el desig de “poder tornar encara amb més força a recórrer els carrers de Barcelona contribuint al seu patrimoni cultural i religiós”. I als fidels, ha volgut “recordar-los que no se suspèn la Setmana Santa”, i anima a viure la celebració des de casa, amb una pregària personal més intensa “per tots aquells que ara estan patint els efectes de la malaltia i també per tota la comunitat sanitària que els està atenent, així com pels nostres dirigents, perquè sàpiguen trobar les directrius adequades per posar fi a aquest problema”.

El director del Secretariat Diocesà de Germandats i Confraries comenta que estan estudiant, de cara a quan la situació remeti i es pugui tornar a la normalitat, poder realitzar un acte conjunt amb altres germandats i confraries de la diòcesi.

Notícia original extreta de l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona. La podeu consultar clicant aquí.