Cap de setmana gran de les festes de maig del Poblenou

Hi ha barris de Barcelona que no en tenen prou amb una festa major i, quan arriba el bon temps, fan les festes de la primavera. És el cas de del Poblenou, que del 17 al 19 d’aquest mes fa les festes de maig. Serà un cap de setmana  ple d’actes de cultura popular protagonitzats per la imatgeria festiva del barri, sobretot el drac Estarrufat, la víbria i la colla de diables del barri. La festa també inclourà àpats populars, concerts, concursos i una fira d’entitats i de productes ecològics a la rambla del Poblenou.

L’embrió de la festa va ser una fira de flors que l’Ateneu Popular Flor de Maig organitzava a la rambla del barri a final de la dècada de 1970. Aquesta fira continua essent l’eix central, però avui dia ja no s’hi venen gaires flors i hi ha més espai dedicat a les entitats del Poblenou i els productes ecològics.

L’activitat començarà divendres amb la cercavila d’imatgeria festiva de les escoles i, al vespre, la despertada de bèsties fogueres i el pregó. L’endemà, dissabte, la rambla del Poblenou serà l’eix principal de la festa: s’hi farà la cercavila de música del drac i, al capvespre, la marxa de torxes com a preludi del correfoc. L’últim dia de la festa, diumenge, es viurà un dels moments més característics de les festes de maig: la Víbria del Poblenou interpretarà el ball dels marrecs, una dansa que la mainada del barri aprofita per lliurar-li el xumet.