L'associació Carabutsí i Josep Fornés, guardonats als Premis Ciutat de Barcelona 2019

L’associació Carabutsí del Raval ha estat reconeguda en la categoria de Cultura Popular i Tradicional dels Premis Ciutats de Barcelona 2019. El jurat n’ha destacat la feina per a ‘preservar, valorar i dinamitzar la memòria gitana en perspectiva de gènere i acció intercultural’. Especialment, hom li reconeix la consolidació, l’any 2019, d’un procés d’interpretació i divulgació del patrimoni i la identitat gitana a la ciutat de Barcelona que treballa per l’arrelament, la localització i la creació d’interrelacions en un context de xarxes veïnals.

El jurat –format per Esther Plana, Raül Sanchís, Oriol Cendra, Amadeu Carbó i Pilar Uriarte– ha volgut fer una menció especial a Josep Fornés Garcia, per l’activisme cultural que ha dut a terme durant la seva trajectòria, especialment vinculada a la ciutat de Barcelona, i per haver estat capaç de generar processos, xarxes i haver aportat una mirada crítica amb rigor acadèmic.

L’Ajuntament de Barcelona convoca els premis anualment per guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat de creadors o col·lectius que treballen a Barcelona, o d’institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen.

D’ençà de la seva creació, el premi Ciutat de Barcelona ha estat atorgat a:

L’acte de lliurament es farà el dimarts 11 de febrer, al Saló de Cent, i serà presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, i conduït per la periodista Núria Dias amb la direcció artística de Pep Salazar. Durant el lliurament, com és habitual, es farà el ball de l’Àliga de la Ciutat.